SHERPAZ.nl

Technieken EHBO

scouting_Nederland
Momenteel zijn er 276 bezoekers online!
 
    Home Technieken Spel Muziek You-Tube_projecten Portaal English
 
Communicatie EHBO Hiken Hout_en_Touw Koken Materiaal Navigatie PSU Vuur Overige_Technieken
 
Inleiding Bloeding Bewusteloos Verslikken Brandwond
Botbreuk Kneuzing Vergiftiging Trommel
 
 
EHBO-Trommel
EHBO_Trommel Onder een weergave van de inhoud welke een standaard EHBO-trommel zou moeten hebben.
wondsnelverband 2 stuks wondsnelverband Wondsnelverband bestaat uit een steriel, vochtopnemend wondkussen met aan de ene zijde een lange en aan de andere zijde een korte elastische hydrofiele zwachtel. Steriel.
snelverband 4 stuks
 
2 stuks
 
1 stuks
snelverband nr.1
12 x 12 cm
snelverband nr.2
18 x 18 cm
snelverband nr.3
18 x 28 cm
Een snelverband bestaat uit gaas, en een sterk vochtopnemend materiaal en een hydrofiele zwachtel ineen. Het vochtopnemende materiaal zit in een zakje van gaas: het wondkussen. Aan beide zijden van dit zakje bevinden zich opgerolde zwachtels. Het geheel is kiemvrij gemaakt. Steriel. Een snelverband moet evenals steriel gaas op een donkere en droge plaats worden bewaard.
watten 2 stuks verbandwatten
25gram
Verbandwatten of witte watten zijn vetvrij en kunnen veel vocht (bijvoorbeeld bloed) opnemen.
synthetische_watten 4 stuks synthetische watten
rol 10cm breed
Deze zijn veerkrachtig en daardoor goed te gebruiken om een regelmatig verdeelde druk te krijgen bij het wonddrukverband en het drukverband. (voor kneuzing, verstuiking). Ze nemen ook vocht op en kunnen eventueel gebruikt worden bij dekverbanden.
steriel_gaasje 16 stuks
 
10 stuks
 
10 stuks
steriel gaaskompres
1/16 (zestientje)
steriel gaaskompres
5 x 5 cm
steriel gaaskompres
10 x 10 cm
Een gaaskompres (gaasje) of een wondkompres is gaas dat kiemvrij is gemaakt. Het is zodanig verpakt dat het in een donkere en droge omgeving geruime tijd (ca. 4jaar) steriel blijft. Steriel gaas is ook hydrofiel, dat wil zeggen: vochtopnemend. Het is in verschillende maten verkrijgbaar. de meest gebruikte maten zijn 5 x 5 cm, 10 x 10 cm en het zogenoemde zestientje (16 stuks uit 1 m2).
metalline_kompres 4 stuks Metaline kompres
10 x 12 cm
Een metalline kompres is een sterk vochtopnemend materiaal, bedekt met geperforeerd aluminium. Het is een kiemvrij, glad verband dat met de aluminium kant op de wond moet komen, waardoor het niet aan de wond plakt. Het is bijzonder geschikt voor brandwonden.
wondkompres 4 stuks Wondkompres
7,5 x 7,5 cm
100% viscose; met aan beide zijden een laagje polyethyleen en polypropyleen, hoge absorptie, hecht niet aan de wond, beide zijde te gebruiken. NB: Dit product heeft dezelfde toepassing en gebruiksmogelijkheden als een metalline kompres.
driekante_doek 3 stuks 3-kante doek
(mitella)
Een driekante doek is meestal gemaakt van katoen of vlieseline. De doek is te gebruiken als mitella, brede das of als smalle das bij b.v. het spalken.
hydrofiel_windsel 3 stuks
 
3 stuks
hydrofiel windsel
6 cm
hydrofiel windsel
8 cm
Deze is gemaakt van los geweven, elastisch materiaal. Hij kan tot ca. 2,5 maal worden uitgerekt. Hij sluit goed aan, plooit niet en ook de kans op verschuiven is zeer klein. Verkrijgbaar in verschillende breedten, namelijk 4, 6, 8, 10 cm.
hydrofiel_windsel 2 stuks
 
2 stuks
ideaal zwachtel
8 cm
ideaal zwachtel
10 cm
Permanent elastisch universeelwindsel, ca. 100% rek. 63% katoen, 36% polyamide en 1% polyurethaan. Met name geschikt voor het aanbrengen van een drukverband
veiligheidsspeld 6 stuks veiligheidsspeld Tbv mitella en om eventuele splinters beter toegankelijk te maken.
safe-kiss 1 stuks beademingsdoekje
Safe-kiss
Beademingsdoekje met eenrichtings- ventiel. Dekt het gelaat van het slachtoffer hygienisch af. Ook geschikt voor gebruik binnen de proffessionele hulpverlening. Incl. gebruikersinstructie op het doekje. Men beademt via dit masker het slachtoffer door mond en biedt door het ventiel zeer goede bescherming tegen HIV, hepatitis en andere vervelende zaken.
handschoenen 2 paar Handschoenen Disposable vinyl handschoenen. Verpakt per paar. Voor eenmalig gebruik.
listerschaar 1 stuks verbandschaar Een schaar met een stompe punt en een knik in de 'bek'.
pincet 1 stuks splinterpincet Deze pincet wordt gebruikt om bv een splinter uit de huid te verwijderen.
kleefpleister 1 rol kleefpleister
2,5 cm
Kleefpleister wordt bv. gebruikt om verband op de (droge) huid vast te plakken. Handig is kleefpleister die van de rol kan worden afgescheurd. Kleefpleister is verkrijgbaar in rollen van 1,25 cm en 2,5 cm breed. Lengte 5 meter
1 stuks desinfectiemiddel Betadine of ander ontsmettingsmiddel
pleister 1 rol wondpleister Wondpleister is een strook steriel gaas, vastgehecht op kleefpleister. Het wordt gebruikt bij kleine wondjes. In breedtes van 4, 6 en 8 cm.
 
cookieassistant.com