SHERPAZ.nl

Spel Nachtspellen

scouting_Nederland
Momenteel zijn er 312 bezoekers online!
 
    Home Technieken Spel Muziek You-Tube_projecten Portaal English
 
Kennismaking Balspellen Fopspellen Kimspellen Nachtspellen Postenspellen Quiz-vragen Renspellen Rollenspellen Waterspellen
 
Spelen Meer Spel_Maken
 
 
Dodende straal
In een vooraf bepaald, liefst dicht bebost, gebied wordt een lamp en toeter geplaatst. Om deze lamp (straal van 10 meter) nemen de stafleden plaats, welke gewapend zijn met een zaklamp. De jeugdleden proberen nu, vanaf een startpunt naar de lamp toe te sluipen met als doel op de toeter te blazen om zo het spel te winnen. Bij waarneming door een staflid kan deze het jeugdlid af schijnen, waarna deze opnieuw moet beginnen. Wanneer het een jeudlid lukt om op de toeter te blazen heeft deze het spel gewonnen en gaan alle jeugdleden terug naar het startpunt, de lamp wordt verzet en het spel begint opnieuw.
 
Jeugdleden
Vertel de jeugdleden dat ze zich door het gehele terein mogen bewegen, en dat ze binnen een straal van 30 meter van de lamp moeten sluipen. Ze mogen er dus niet stilletjes heen lopen. Ook is het van belang dat ze niet in grote groepen bijeen blijven, het is een individuele opdracht.
 
Stafleden
Tijdens de opdracht zie je waarschijnlijk ieder jeugdlid kruipen of lopen. Maak onderling de afspraak niet iedereen af te schijnen. Alleen grote groepen, herriemakers en lopers. Diegene die hun best doen moeten wel een kans krijgen.
 
Attentie
In naaldbossen kun je op mierennesten stoten, oriŽnteer je overdag of deze aanwezig zijn. Zo ook voor andere eventueel gevaarlijke punten in je spelgebied. Vooral in bossen waar de bodembedekking grassen bevat dien je jezelf te oriŽnteren op de aanwezigheid van teken. Laat in deze bossen de jeudleden gebukt lopen in plaats van sluipen.
 
cookieassistant.com