SHERPAZ.nl

Spel Kimspellen

scouting_Nederland
Momenteel zijn er 308 bezoekers online!
 
    Home Technieken Spel Muziek You-Tube_projecten Portaal English
 
Kennismaking Balspellen Fopspellen Kimspellen Nachtspellen Postenspellen Quiz-vragen Renspellen Rollenspellen Waterspellen
 
Spelen Meer Spel_Maken
 
 
Geheugenkim
Plaats een aantal voorwerpen onder een handdoek en geef het jeugdlid ťťn minuut om ernaar te kijken. Na de minuut wordt de handdoek er weer overheen gelegd en krijgt het jeuglid 1 minuut om zo veel mogelijk van de voorwerpen op te noemen.
 
Variant, Geheugen en samenwerking De voorwerpen worden bekeken door een patrouille. De jeugdleden wordt vooraf verteld dat ze niet mogen spreken, ook mogen ze de voorwerpen niet aanraken.
 
Voelkim
De voelkim is gebaseerd op het voelen. De eenvoudigste manier is door voorwerpen in een afgedekte doos te plaatsen en een jeugdlid op tast te laten bepalen wat de inhoud is. Je kunt eenvoudig vulling toevoegen (verpakkingsvlokken) om de moeilijkheid te verhogen. Door een stevige vuilniszak te gebruiken kun je natuurlijk ook andere vullingen gebruiken, Yoghurt of gelei.
 
 
Geurkim
Het herkennen van geuren is natuurlijk makkelijk wanneer je het bijbehorende voorwerp ziet. Met deze kim kun je er dus voor kiezen om de deelnemers te blinddoeken. Het wordt direct bemoeilijkt wanneer een voorwerp zichtbaar is waar een andere geur op geidentificeert moet worden. Hang hiervoor katoenen lapjes geimpregneerd met een geur aan plastic zakjes met een voorwerp. Een leuke afsluiting is door van peperkoek een nep-drol te maken en gewoon op een bordje te leggen. Deze ruikt natuurlijk naar peperkoek, maar wie ruikt eraan?
 
Hoorkim
Voor de hoorkim kun je natuurlijk eenvoudig youtube gebruiken (op "geluidsfragment deur" had ik al 15 bruikbare geluiden). Eenvoudiger is de leden zelf een geluid te laten maken terwijl de rest de persoon moet herkennen. Blinddoek alle deelnemers en laat ze met de rug naar het podium zitten. Haal telkens een paar deelenemers tegelijk uit de gelederen welke om beurten eenzelfde zin op moeten lezen. (vb: Mijn naam is:------) Diegene die het goed heeft komt in de rij om voor te lezen en diegene die geweest is wordt naar een andere plaats terug begeleid. Begin als spelleider zelf en verdraai je stem om te verbergen wie je bent, de leden zullen dit overnemen.
 
Proefkim
De proefkim is eenvoudig en leuk. Hagelslag, boter en pindakaas zal door de meeste leden wel herkend worden. Maar wanneer je iets verder kijkt kun in een supermarkt ook uitdagingen vinden: Verse tijm / bieslook, Olijven, Anijs, champignons, Slakken, zure haring en nog veel meer. Zorg wel dat je bereid bent om te laten zien dat je er zelf van zou willen eten. Denk ook even aan alergieŽn waar sommige deelenmers last van kunnen hebben.
 
cookieassistant.com