SHERPAZ.nl

Spel Kennismaking

scouting_Nederland
Momenteel zijn er 336 bezoekers online!
 
    Home Technieken Spel Muziek You-Tube_projecten Portaal English
 
Kennismaking Balspellen Fopspellen Kimspellen Nachtspellen Postenspellen Quiz-vragen Renspellen Rollenspellen Waterspellen
 
Spelen Meer Spel_Maken
 
 
Handtekeningenspel
acquaintance_game_hand_tekening Ieder jeugdlid tekent zijn/haar hand over op een stuk papier. In de palm wordt de naam van het Jeugdlid geschreven en in iedere vinger dient iets over het betreffende jeugdlid geschreven te worden. Dit kan variŽren in onderwerp:
 
Iets wat als leuk ervaren wordt aan scouting.
Broers of zussen
Favoriete eten
Andere hobby's, etc
 
Na het ophalen wordt, door een staflid, de inhoud voorgelezen en kunnen de leden raden over wie het gaat.
 
 
Krantmeppen
kennismaking_spel_krant_meppen Op ťťn na gaan alle jeugdleden in een kring zitten. De ene, bij voorkeur ouder lid, krijgt een opgerolde krant en staat in het midden. Nu wordt er een naam genoemd van een jeugdlid wat in de cirkel zit en de persoon in het midden, probeert diegene met de krant op de knieŽn te slaan. Noemt de gezetene eerder een andere naam dan moet die geslagen worden. Wanneer de naamnoemer te laat reageert en dus geslagen wordt, dan neemt deze de krant over en gaat in het midden staan.
 
Bij krantmeppen mag diegene die genoemd is de twee voorgaande namen en de namen van z'n directe buren niet gebruiken.
 
WC-papier
kennismaking_spel_toiletpapier Alle jeugdleden worden in een kring gezet waarbij ze moeten denken dat de regels uitgelegd gaan worden. Vervolgens wordt ze verteld dat er die dag niet voldoende toiletpapier aanwezig zal zijn en dat iedereen van de laatste rol mag nemen om te voorkomen dat er niemand naar het toilet kan. Wanneer iedereen is voorzien wordt verteld dat het een kennismakingsspel betreft en dat iedereen een aantal dingen over zichzelf moet gaan vertellen.
Het aantal onderwerpen dat er per persoon verteld moet worden is afhankelijk van het aantal velletjes de hij of zij zojuist van de rol genomen heeft.
 
cookieassistant.com