SHERPAZ.nl

Spel Balspellen

scouting_Nederland
Momenteel zijn er 314 bezoekers online!
 
    Home Technieken Spel Muziek You-Tube_projecten Portaal English
 
Kennismaking Balspellen Fopspellen Kimspellen Nachtspellen Postenspellen Quiz-vragen Renspellen Rollenspellen Waterspellen
 
Spelen Meer Spel_Maken
 
 
Blokjesvoetbal
Aan de jeugdleden worden houten blokken (toeters of ander voorwerp) uitgedeeld, waarna ze, op een groot terein, een relatief kleine cirkel dienen te vormen. De jeugdleden moeten minimaal 3 mtr uiteen staan en op hun plek het voorwerp op de grond plaatsen. In het midden van de cirkel wordt een bal gelegd waarmee de jeugdleden het voorwerp van hun tegenstanders om moeten schieten (raken). Is het voorwerp geraakt, dan ligt diegene van wie het voorwerp is, uit het spel. Het spel gaat door totdat er 'n winnaar uit komt. Zij die uit het spel liggen, doen gewoon mee totdat er nog 4 blokjes staan zij strijden onderling.
 
Variant één, Flesjesbal Aan de jeugdleden worden in plaats van voorwerpen, flesjes water uitgedeeld. Tijdens het spel mogen deze, nadat ze zijn omgeschoten, recht gezet worden. Na 10 minuten spelen wordt de winnaar bepaald door wie het meeste restantwater in de fles heeft. Variant twee, Geflest Voorgaande variant wordt gespeeld met flesjes bier. Om de vijftien minuten mag het restant worden opgedronken. Zij die geen restant hebben, krijgen dus niets te drinken en zijn dus geflest.
 
Flesbal
Deel een spelveld in twee delen. De groepen krijgen nu flessen met water die ze tactisch in het spelveld op moeten stellen. Het is nu de bedoeling dat je de flessen van de tegenpartij om gaat gooien. Wanneer een fles omgegooid is, kan deze alleen worden rechtgezet, door iemand die ook een bal in de hand heeft. Er mag niet met de bal gelopen worden (je moet dus over gooien). Wanneer een fles door iemand wordt omgelopen mag direct recht gezet worden. De fles moet echter wel op dezelfde plek worden terug gezet. Om de flessen te verdedigen mag je met de onderarm een bal afweren. Wordt je, met een bal, elders geraakt dan dien je één minuut buiten het spelveld plaats te nemen.
De groep die na een vastgestelde periode gecombineerd het meeste water over heeft, wint.
 
Trefbal
 
cookieassistant.com