SHERPAZ.nl

Spel Renspellen

scouting_Nederland
Momenteel zijn er 277 bezoekers online!
 
    Home Technieken Spel Muziek You-Tube_projecten Portaal English
 
Kennismaking Balspellen Fopspellen Kimspellen Nachtspellen Postenspellen Quiz-vragen Renspellen Rollenspellen Waterspellen
 
Spelen Meer Spel_Maken
 
 
Smokkelspel
smokkelaars Het smokkelspel is een spel dat zowel bij dag als bij nacht gespeeld kan worden. Als basis dien je een uitgifte en een innamepunt van smokkelwaar in te richten en te bemannen. Het doel is dat de leden smokkelwaar halen op het uitgiftepunt in weer inleveren bij het innamepunt. Door de groep in tweeën te splitsen kan de ene helf de andere helft proberen te ontlopen. Na een bepaalde periode kan er van taak gewisseld worden.
 
Smokkelspel, variant één
smokkelaar Als smokkelwaar kun je natuurlijk briefjes meegeven welke door inventieve kinderen "verstopt" kunnen worden. Aangezien fouilleren wat ver gaat kun je als smokkelwaar ook voorwerpen meegeven. Een ei is hiervoor uitermate geschikt. Vermeld even vooraf dat het de Douanier (begeleider) is toegestaan te fouilleren. Het is nu aan het jeugdlid om zijn/haar smokkelwaar af te staan of om een poging te doen het te verstoppen in kleding.
Wanneer je met voedsel spellen doet zorg dan wel dat deze etenswaren niet verloren gaan. Zo kun je na het spel gezamenlijk eieren koken boven een kampvuur (Koken)
 
Smokkelspel, variant twee Een andere variant op het smokkelspel is "Dealen". Het thema in dit spel is natuurlijk drugs. Je kunt jezelf afvragen of het etisch is om een spel in dit thema met kinderen te spelen maar dit zal een afweging moeten zijn binnen de speltak.
Het spelgebied dient te worden opgedeeld in 5 velden waarvan iedere deelnemer een paar velden mag gebruiken.
Veld 1: De plantage, uitgifte van de smokkelwaar.
Veld 2: Smokkelgebied, Teelers en Douane
Veld 3: Drugsbaronnen, inkoop van smokkelwaar en verkoop aan handelaren
Veld 4: Dealersveld, Dealers en politie
Veld 5: Gebruiker, inkoop van de handelaar
 
politieman In de plantage(s) kunnen deelnemers (Teelers) hun smokkelwaar ophalen, wat ze vervolgens door het smokkelgebied moeten brengen naar de Drugsbaron(nen). Hier kunnen ze hun smokkelwaar te koop aanbieden. De Handelaren kunnen hier hun handelswaar kopen wat ze door het dealersveld naar de eindgebruiker(s) kunnen brengen wat dit van hun dient te kopen. Je hebt voor dit spel veel handelswaar en nepgeld nodig. Als slot met een beetje ethiek kunnen de eindgebruikers doordraaien waarbij ze de handelaren al hun geld en drugs afnemen.
Er zijn diverse variaties te verzinnen zoals de bedragen vrij geven zodat deelnemers zelf kunnen handelen.
Enige aankleding en Toneel kan een extra motivatie zijn het spel gemotiveerd te laten spelen.
 
Boomtikkertje
Iedere deelnemer mag een boom uitkiezen welke hij gedurende het spal vast moet houden. Nu wordt er door de begeleiding één tikker en één renner aangewezen. De tikker dient de renner te tikken totdat deze zichzelf de boom van een ander toe eigent. De originele bezitter wordt hierdoor de renner welke getikt moet worden. Wanneer de renner getikt wordt dan is deze af, en de vorige renner wordt de tikker. De originele tikker wordt hierbij de renner.
In varianten van het spel mogen de deelnemers alleen huppelen, hinkelen of kruipen.
 
cookieassistant.com