SHERPAZ.nl

Technieken Overige_Technieken

scouting_Nederland
Momenteel zijn er 342 bezoekers online!
 
    Home Technieken Spel Muziek You-Tube_projecten Portaal English
 
Communicatie EHBO Hiken Hout_en_Touw Koken Materiaal Navigatie PSU Vuur Overige_Technieken
 
Inleiding Metingen Klimsport
 
Een speciaal hoofdstuk voor de technieken die nergens anders onder te brengen waren. Met behulp van kennis en eenvoudige rekensommen kun je hoogtes, stroomsnelheid en breedte bepalen. (Metingen) Ondanks dat ze minder worden gebruikt zijn dit wel echte scouting-technieken. Opdrachten die eruit voort kunnen vloeien:
-Hoe lang doe je erover om met een vlot op deze rivier 20Km af te leggen?
-Als je hier een brug wilt pionieren met 3 mtr's hout. Hoe vaak moet je dan afstempelen in water?
-Je wilt hier 100kg omhoog takelen. Je hebt 100 mtr touw en een katrol (2x 2 schijven). Lukt dit?
 
Risicosporten
Scouting en avontuur gaan vaak samen. Zo gaan oudere leden wel eens naar een outdoor-center, om activiteiten als een high-rope of klimmen te ondernemen. De ervaring is vaak leuk en de technieken lijken eenvoudig. Doordat er bij diverse scoutinggroepen soortgelijk materiaal aanwezig is kan het idee ontstaan deze ervaring op te zetten voor anderen (jeugdleden). Wat dan vaak niet meegenomen wordt is dat outdoorcentra berekende / gekeurde stellages hebben. De stellages worden hier bemand door opgeleid personeel welke ook getraind is in omgang met de benodigde PBM (Persoonlijke Beschermingsmiddelen). Naast de benodigde verzekeringen hebben deze centra vaak een af te tekenen formulier dat je deel neemt op eigen risico. Dit zou een reden kunnen hebben.
 
Als schrijver, met meer dan 25 jaar scouting ervaring, weet ik ook wel dat dit een jeugdig staflid niet zal ontmoedigen om een activiteit te organiseren. Je kunt mensen kennis onthouden en vertellen dat risicosporten niet bij scouting horen. Maar in mijn optiek kun je ze beter ieder mogelijk handvat geven voor iets wat anders proefondervindelijk toch wordt ondernomen. Deze handvaten vind je terug in het hoofdstuk klimmen (rechts boven)
 
Sherpaz neemt geen enkele verantwoordelijkheid voor hetgeen onder dit hoofdstuk wordt opgepakt als programmaidee.
 
cookieassistant.com