SHERPAZ.nl

Spel Waterspellen

scouting_Nederland
Momenteel zijn er 201 bezoekers online!
 
    Home Technieken Spel Muziek You-Tube_projecten Portaal English
 
Kennismaking Balspellen Fopspellen Kimspellen Nachtspellen Postenspellen Quiz-vragen Renspellen Rollenspellen Waterspellen
 
Spelen Meer Spel_Maken
 
 
Oberrace
Binnen een groep dient er door de jeugdleden met een dienblad en 5 plastic bekers een parcours afgelegd te worden. Dit doen ze om de beurt totdat hun tijd om is. Aan het begin van het parcours kan de loper zijn 5 bekers vullen, hij rent ermee naar het eindpunt waar hij de bekers leegt in een daarvoor bestemde emmer. De bekers neemt hij mee terug voor de volgende loper. Sneuvelt er een beker dan heeft dat team er nog maar 4.
Het doel, van het spel, is zo veel mogelijk water over te brengen van start naar eindpunt.
 
Oberrace (Challenge)
Soms dien je twee groepen met een spel bezig te houden, dit spel is hiervoor uitermate geschikt. Hang een zeil zodat de deelnemers met hun hoofd onder de bovenzijde van het zeil blijven. Door nu een dienblad met plastic bekers van A naar B te brengen. Met als voorwaarde dat het dienblad boven het zeil dient te blijven creeer je de mogelijkheid voor de tegenpartij om de bekertjes om te gooien. (doe dit met stukken spons gevuld met water, grootte tennisbal. Of met waterbalonnen)
 
Sponsvangen
Span een ondoorzichtig zeil zodat de deelnemers er niet over heen of onderdoor kunnen kijken. Deel een groep op in twee gelijke subgroepen. Plaats aan een kant van het zeil een emmer gevuld met water en aan de andere kant een lege emmer. De subgroep aan de zijde met de volle emmer dient nu, zo snel mogelijk, sponzen in de emmer te dompelen en deze naar de andere kant van het zeil te gooien. (alleen over het zeil telt) Daar moeten ze worden, gevangen of opgeraapt en worden leeg geknepen in de lege emmer. De lege sponzen moeten over het zeil worden terug gegooid. Wanneer de eerste emmer leeg is draaien de rollen om en moet het water terug naar de andere kant.
De hoeveelheid water die zo is over gebracht wordt gemeten en telt tegenover andere groepen.
 
 
Waterpijp
Lijm een kant van een PVC-pijp (rond 110mm) dicht en maak aan deze zijde een waterslang aansluiting. Boor over de lengte van de pijp gaatjes van ongeveer rond 4mm. Wanneer de pijp rechtop staat en er van onderuit water in de pijp stroomt dan zal het er door de geboorde gaten uit lopen. Het doel voor de leden is de gaten dicht te houden zodat zich zoveel mogelijk water in de pijp verzamelt. Als het balletje aan de bovenzijde uit de pijp komt heeeft de groep de maximale score gehaald, in de andere gevallen zul je de overgebleven hoeveelheid water even moeten meten. (slang ontkoppelen en terug laten lopen)
 
Estafette
Een groep krijgt één spons om water tussen een volle en een lege emmer over te hevelen. Het water dat binnen een vooraf bepaald tijdsbestek is overgeheveld is de score. De regels zijn dat er ieder teamlid geweest moet zijn voordat het de eerste loper aan zijn tweeede run mag beginnen.
 
Variant één, Speciaal parcours Een touwbrug, over de grond gespannen zeil of andere hindernissen zijn a la scouting en geven jeugd een extra uitdaging naast het transporteren van water.
 
Variant één, geen spons Geef de jeugdleden alleen de opdracht water te transporteren, de emmers mogen niet verplaatst worden. Wat zou je zelf gebruiken? Met de handen vol water over een touwbrug is niet te doen. Kleding, schoeisel etcetera, alles mag worden gebruikt, maar dat zeg je natuurlijk niet.
 
cookieassistant.com