SHERPAZ.nl

Spel Renspellen

scouting_Nederland
Momenteel zijn er 341 bezoekers online!
 
    Home Technieken Spel Muziek You-Tube_projecten Portaal English
 
Kennismaking Balspellen Fopspellen Kimspellen Nachtspellen Postenspellen Quiz-vragen Renspellen Rollenspellen Waterspellen
 
Spelen Meer Spel_Maken
 
 
Bridge building
Bij bridge building wordt er vooraf een spelveld gedefinieerd waarbij, op één na, alle deelnemers aan de kop een lijn vormen. Het ene jeugdlid dat gekozen is staat ergens in het veld en wanneer hij "bridge" roept, schreeuwen alle anderen, "building" waarna ze naar de overkant van het veld rennen. Diegene die in het midden staat moet proberen één van de renners te vangen en met de voeten los van de grond zien te krijgen. Wanneer het gelukt is om 'n renner op te tillen, dan is die af en moet die helpen met het vangen van de restant lopers.
Degene die het laatst over blijft heeft gewonnen en dient de plaats als vanger in het nieuwe spel aan te nemen.
 
Levend kwartet
Bij levend kwartet worden in een speelveld vier groepsgebieden ingedeeld. Deze groepsgebieden bestaan ieder uit een binnencirkel met een diameter van ongeveer 1 meter, waar omheen een buitencirkel wordt afgezet met een diameter ongeveer 4 meter. In de binnencirkel worden bij iedere groep een aantal van dezelfde voorwerpen geplaatst. Zo krijgt iedere groep bij voorbeeld: "1 pion, 1 pioniertouw, 1voetbal etc ".
Het doel is per groep zoveel mogelijk kwartetten bijeen te brengen door ze bij de andere groepen weg te halen.
Echter, wanneer een deelnemer in de buitenste cirkel van een tegenpartij getikt wordt, dien hij/zij eerst in het eigen spelveld te gaan staan, voordat een nieuwe poging mag worden ondernomen. Mocht er reeds een voorwerp uit de binnencirkel genomen zijn, dan dient dit te worden teruggelegd.
Er mag door de deelnemers maximaal 1 voorwerp per keer worden vervoerd.
 
 
Spons-Water-Vuur
Verdeel de spelers in 3 groepen, Sponzen, Water en Vuur (beetje creativiteit kun je ook naar Steen, Paper en Schaar of een eigen idee). De 3 groepen gaan nu met elkaar in gevecht door elkaar te tikken. Tijdens het tikken absorberen de sponzen het water, het water dooft vuur en het vuur verteert op zijn beurt weer de sponzen.
Veel choas en de staf het overzicht kwijt. Maakt allemaal niet uit, als het maar gezellig is geweest.
 

Spelkaarten
 
Dweil-Rugby
Dweilrugby is een spel voor als het buiten flink geregend heeft en de jeugdleden te veel energie hebben opgekropt. Definieer een speelveld met in het midden een flinke poel modder, Leg in het midden van de modderpoel een dweil. Deel de groep in 2 of 4 subgroepen (subgroepen van maximaal 6 leden) en geef ieder lid per subgroep een nummer van 1 t/m ... Iedere groep krijgt een eigen rand aan het speelveld van waaruit ze gaan acteren. Wanneer je een nummer roept is het aan diegene die dit nummer gekregen hebben om voor zijn/haar groep de dweil te veroveren. (Naar hun rand van het speelveld te halen.) Door het roepen van meerdere nummers kunnen er meerdere spelers uit één subgroep tegelijk het veld in.
 
cookieassistant.com