SHERPAZ.nl

Spel Postenspellen

scouting_Nederland
Momenteel zijn er 284 bezoekers online!
 
    Home Technieken Spel Muziek You-Tube_projecten Portaal English
 
Kennismaking Balspellen Fopspellen Kimspellen Nachtspellen Postenspellen Quiz-vragen Renspellen Rollenspellen Waterspellen
 
Spelen Meer Spel_Maken
 
 
Napoleonspel
Bij het Napoleon of Havenspel is er een Napoleon (voorwerp of gevulde overall) die op vooraf vastgestelde tijden posten (havens genoemd) aan doet. Voor de deelnemers is het doel de Napoleon te onderscheppen en deze op een vastgezette tijd naar het eindpunt te brengen.
 
Voorafgaande aan het spel krijgt iedere deelnemende groep een zelfde hoeveelheid kogels uitgereikt en tijdens het spel kunnen de groepen, bij voor hun ingerichte depots, kogels bijhalen. Tijdens het spel kun je een andere groep de Napoleon namelijk afpakken wanneer je meer kogels hebt dan de groep die de Napoleon op dat moment bezit. Wanneer je een andere groep de Napoleon op deze manier afhandig maakt ben je echter wel de hoeveelheid kogels kwijt die de andere groep op dat moment in het bezit heeft.
Groep:  
Napoleon zal zich volgens onderstaande tabel verplaatsen en zal telkens maximaal 10 minuten aanwezig zijn.
09:30uur Parijs KC 150,40-371,20
10:00uur Londen KC 151,20-370,20
10:30uur Amsterdam KC 151,80-368,50
11:00uur Hamburg KC 150,80-366,90
Jullie extra kogels bevinden zich in onderstaande depots
Alfa KC 151,40-370,40
Bravo KC 151,20-370,60
Charlie KC 151,50-370,10
Napoleon zal dient om uiterlijk 11:30uur uitgeleverd te worden op KC 148,90-365,50
 
 
Op Post, A4
Geef je groep een A4-tje en geef de opdracht dat ze allemaal door dit A4-tje heen moeten kruipen. (Met het A4-tje mogen ze doen wat ze willen maar dat zeg je er natuurlijk niet bij.) Vouw het a4-tje dubbel en knip een hapje uit de vouw.Vervolgens inknippen volgens de rode lijnen.
 
Op Post, Blik gooien
Stapel enkele conserve-blikken op in een toren. Iedere deelnemer krijgt één worp, met een tennisbal. (Het aantal omgegooide blikken bepaalt de punten)
 
Op Post, Kontenbonken
Maak een cirkel met een touw, Je spelveld. Kies twee deelnemers van gelijke sterkte en laat ze met de ruggen tegen elkaar staan, waarbij de armen ineen gehaakt zijn. De opdracht is elkaar uit de cirkel te duwen zonder de armen uiteen te haken.
 
Op Post, Levende toren
Laat alle deelnemers uit het subgroepje een zo hoog mogelijke toren vormen. Het aantal punten wordt bepaald door het aantal lagen van leden. Wanneer je dit niet vertelt zullen de leden op handen en knieen een toren proberen te vormen. Door plat op elkaar te gaan liggen kom je echter veel hoger.
 
Op Post, Klippel hangen
Hang een stok tussen twee bomen. Iedere deelnemer dient nu zo lang mogelijk aan deze stok te gaan hangen. (Totaal bereikte tijd geeft het aantal punten)
 
Op post, Komkommer eten
Leg een komkommerschijfje op het voorhoofd van de deelnemer en geef de opdracht deze in de mond te doen komen. (Handen mogen niet worden gebruikt)
 
Op post, Kratje staan
Ga met je volledige subgroep op een brierkratje staan. (Het aantal personen geeft het aantal punten)
 
Op post, Kratje stapelen
Een deelnemer moet een zo hoog mogelijk toren maken van friskratten. Terwijl hij zich er bovenop bevind. Het aantal kratjes geeft punten. (Let op! Voor dit spel is er kennis van zekeringstechnieken benodigd.)
 
Op post, Kratjes race
Een groepje krijgt 2 kratjes minder dan het in totaal aan leden heeft. De opdracht is van positie A naar B te geraken zonder dat de leden de grond raken.
 
Op post, Kussengevecht op de balk
Pionier een pionierpaal tussen twee bomen en leg er matrassen onder. Kies uit subgroepjes twee deelnemers van gelijk niveau en geef de opdracht de tegenstander van de balk te slaan. (voeten mogen de grond niet raken wie als eerste valt heeft verloren.)
 
Op post, Scheren
Laat de deelnemers een ballon scheren met een scherp scheermes en scheerschuim.
 
Op post, Spijkerbroek hangen
Hang een spijker broek tussen twee bomen. Iedere deelnemer dient nu zo lang mogelijk aan de broekspijpen te gaan hangen. (Totaal bereikte tijd geeft het aantal punten)
 
Op post, Spijkerpoepen
Bind een touwtje met een spijker aan de riemen van de deelenmers, welke de spijker in een flesje moeten laten zakken. (diegene die als eerste de spijker in het fles heeft wint.)
 
Op post, Spinnenweb
Knoop tussen twee bomen een spinnenweb. Geef de groep de opdracht door het web te komen zonder er omheen te stappen. Wanneer iemand het web raakt moet er opnieuw begonnen worden.
 
Op post, Sudoku
Zorg voor een Sudoku en pennen en laat deze door de subgroep oplossen. (Denk wel aan het niveau van de deelnemers, bij gemengde groepen kun je er meerdere voorzien)
 
Op Post, Ton schieten
Stapel enkele kunststof tonnen op in een toren. Iedere deelnemer krijgt één schot, met een voetbal. (Het aantal omgeschoten tonnen bepaalt de punten)
 
cookieassistant.com