SHERPAZ.nl

Spel Fopspellen

scouting_Nederland
Momenteel zijn er 303 bezoekers online!
 
    Home Technieken Spel Muziek You-Tube_projecten Portaal English
 
Kennismaking Balspellen Fopspellen Kimspellen Nachtspellen Postenspellen Quiz-vragen Renspellen Rollenspellen Waterspellen
 
Spelen Meer Spel_Maken
 
 
Aapjes en een Olifant
Een leid(st)er beweert tegen de kinderen dat hij iets kan wat de rest niet kan, en doet het voor:
 
Zeg het zinnetje: "aapje aapje aapje aapje olifantje aapje olifantje aapje aapje aapje aapje" en legt uit welke bewegingen erbij horen: Terwijl je "aapje" zegt, moet je met de rechter wijsvinger je linker pink, ringvinger, midden-, wijsvinger en duim aantikken en daarna weer terug van de duim naar de pink, bij olifantje laat je je wijsvinger van de topje van de wijsvinger naar de topje van de duim glijden of andersom. Als hij het uitgelegd heeft, doet hij het een keer voor. Na de uitleg kruis je de armen en zeg je: "nu jij". Hiervan wordt echter niet verteld dat dit er ook bij hoort.
 
Iedereen die het goed na kan doen hoort erbij en diegene die het niet goed na doen, horen er niet bij, maar mogen het opnieuw proberen.
 
 
Black Magic
Laat de deelnemers in een kring gaan zitten. Staflid A gaat even weg.
Staflid B vraagt een speler een voorwerp aan te wijzen. Nadat A terug komt wijst B stuk voor stuk voorwerpen aan. Wonder boven wonder weet A welke voorwerp door de speler is aangewezen.
 
Hoe het werkt,
De naam zegt het al. Zwarte magie, Staflid A en B hebben de afspraak nadat B een zwart voorwerp heeft aangewezen komt het voorwerp wat is aangewezen door de speler.
 
Wie van de drie
Op een podium staan drie stoelen. Na een inleidend verhaal loopt Staflid A van het podium weg, terwijl een jeugdlid op één van de drie stoelen gaat zitten. Na terug geroepen te zijn door Staflid B, kan Staflid A door ruiken, voelen, voedoe en nog veel meer theater zeggen op welke stoel de deelnemer heeft gezeten.
Dit is natuurlijk heel makkelijk, de stoel zal nog wel warm zijn. Maar, wat als hij weet welke stoel het is geweest, als er andere jeugdleden tegelijkertijd op de overige twee stoelen gezeten hebben?
 
Hoe het werkt,
Staflid A en B zitten wederom samen in het complot, bij het terug roepen van Staflid A gebruikt Staflid B, één, twee of drie woorden. Kom (Voor de meest linker stoel)
Kom maar (Voor de middelste stoel)
Kom maar terug (Voor de rechter stoel)
Wel af en toe de woorden wisselen, het gaat om het aantal woorden.
 
Magische schaar
Alle spelers zitten in een kring. De spelleider heeft een schaar in zijn hand en vertelt de spelers dat ze die gekruisd of ongekruisd moeten worden doorgeven. De speler zegt hierbij hardop: "Ik geef de schaar gekruisd (of ongekruisd) door". De spelleider geeft telkens aan of de schaar juist of onjuist is doorgegeven.
De spelleider begint en geeft de schaar gekruisd (of ongekruisd) door. Dit gaat natuurlijk gepaard met knipbewegingen en het draaien van de schaar. De spelers moeten erachter zien te komen hoe ze de schaar goed kunnen doorgeven.
 
De spelers zullen met name op de schaar letten en hoe deze precies wordt doorgegeven. Het gaat echter niet om de schaar. Het gaat om hoe de spelers hun benen houden: Hebben zij hun benen (of voeten) over elkaar, tijdens het doorgeven, dan wordt de schaar dus gekruisd, danwel ongekruisd, doorgegeven.
 
cookieassistant.com